Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu

Piano-oortjes

piano-oortjesKinderen die al op jonge leeftijd interesse voor de piano hebben kunnen aan de slag bij de cursus Piano-oortjes. De naam zegt het al: pianospelen op gehoor. Kinderen zijn prima in staat om op gehoor liedjes op de piano te zoeken. Het notenschrift komt pas in een later stadium aan bod.

Piano-oortjes
De cursus bestaat uit twee gedeeltes: de liedjesklas en de pianoles. Alle kinderen beginnen samen met de liedjesklas. Zingen, klappen, lopen, luisteren, de kinderen ervaren de pianoliedjes met hun hele lijf. Uiteraard worden deze liedjes live aan de piano begeleid door een van de drie docenten! Na een half uur gaan de kinderen in groepjes van 3, maximaal 4 naar de pianoles. Met de liedjes nog vers in de oren worden hier de basisvaardigheden van het pianospel geleerd.
Een les duurt 50 minuten en ziet er als volgt uit:

15.10-15.35: liedjesklas 
15.35-16.00: pianoles

De rol van de ouders
Omdat de kinderen nog zo jong zijn is de rol van de ouders van groot belang. De liedjesklas en gezamenlijke afsluiting zijn in aanwezigheid van de ouders.
We hebben gemerkt dat het voor jonge kinderen fijn en stimulerend werkt als de ouders thuis actief helpen aan de piano.Na de pianoles is er een gezamenlijke afsluiting waarin we het nieuwe liedje nog een keer samen zingen en het huiswerk voor de komende les doorgeven.

Voor wie?
De cursus Piano-oortjes is voor kinderen van vijf jaar oud/uit groep 2. Kind ouder of jonger? Overleg met docent is mogelijk. Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismaking plaats waarin gekeken wordt of het kind al toe is aan instrumentale les. Gekeken wordt naar plezier hebben in muziek, ritmegevoel, concentratie en fysieke mogelijkheden. Voor deze cursus is het belangrijk om thuis een (elektrische) piano te hebben. Vraag bij de docenten naar de mogelijkheden!

Nieuwsgierig?
Op woensdag 5 februari 2020 is er een open les. We beginnen met de pianoliedjesklas. Aansluitend kunnen de kinderen de piano uitproberen. Wie weet gaan ze diezelfde middag nog met een nieuw lied in de vingers naar huis! Aanvang:15.10 
Locatie: Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld, Zonnehout 36.
Voor meer info en aanmelden: Christianne Maurer, 06-41148548 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Docenten van deze cursus

Christianne Maurer, Margreet van der Woude en Erzsike Kövy.
Contactpersoon van Piano-oortjes is Christianne Maurer-Verhoeven.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / 06-41148548

Tarieven en lestijd

Piano-oortjes (minimaal 6, maximaal 10 kinderen)
17 lessen van 50 minuten: € 290,00 
(woensdagmiddag, 15:10-16:00 uur)