Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Accordeon / Geleijn van der Ham

Telefoon:
0294 - 233122
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de accordeon

De accordeon is een draagbaar, door balgen aangeblazen instrument. Ze hebben toetsenborden aan beide uiteinden, die aan elkaar zijn gevoegd door een uitrekbare balg, waarmee de lucht over de rieten wordt gevoerd. Er bestaan twee typen: het ene is een piano-accordeon.
Dit instrument heeft één pianotoetsenbord, waar de melodie op wordt gespeeld en één knoppentoetsenbord, waarmee de bassen en akkoorden worden gespeeld.
Een ander model is de knop-accordeon. Deze heeft aan beide zijden een knoppentoetsenbord.
De accordeon stamt uit de tweede helft van de 19e eeuw en is daarmee een relatief jong instrument. Door de mogelijkheid zowel de melodie als de begeleiding te spelen en het feit dat het draagbaar is werd de accordeon meteen een geliefd instrument in de volksmuziek.
Voor het gebruik in de klassieke muziek kende het instrument aanvankelijk nog te veel beperkingen. Doordat in de loop der tijd technische verbeteringen zijn aangebracht, met als belangrijkste het melodiebasmanuaal, raakten componisten meer en meer geïnteresseerd om voor dit instrument werken te schrijven. Tegenwoordig is het instrument in alle genre's toepasbaar zoals in jazz, pop, chanson, cabaret, klassiek en wereldmuziek.
Op het niveau van het concertpodium als ook op pedagogisch gebied bestaat er inmiddels een groot en gevarieerd repertoire, zowel solo als in combinatie met andere instrumenten.

Over de lessen

Lessen
In de lessen wordt middels in moeilijkheidsgraad opklimmende stukjes gestreefd naar een goede technische beheersing van het instrument in combinatie met de theoretische kennis van de te spelen muziek.  In een later stadium komen diverse stijlen aan de orde om zo een brede kijk op muziek te verkrijgen en de muzikale smaak te ontwikkelen. Om zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de persoonlijke kwaliteiten van de leerling zijn de lessen in principe individueel. Daarnaast wordt er, bij voldoende belangstelling, als uitbreiding op de lessen de mogelijkheid geboden om in een accordeonensemble te spelen. 

Instrument
Er kan lesgegeven worden op zowel accordeon met pianoklavier als met knoppen (C-systeem). 
Voor beginners bestaat de mogelijkheid een instrument te huren.

Biografie

Geleijn van der Ham studeerde aan het conservatorium hoofdvak accordeon en hafa-directie, met als bijvakken ensembleleiding, saxofoon en klarinet. Inmiddels heeft hij een grote ervaring in het lesgeven, zowel aan jongeren als aan volwassenen, en het dirigeren van accordeonorkesten. Als uitvoerend musicus heeft hij aan verschillende theaterproducties meegewerkt, en speelde hij in verschillende groepen met uiteenlopende muziekstijlen. Zo speelt en speelde hij in Ensemble d' Accord (modern repertoire), het Sirius Accordeon Quintet (modern repertoire), Duo da Camera (accordeonduo klassiek en modern, Lipa (balkan muziek), het klezmertrio Vilde Katshke en Stracc (dubbel strijkkwartet, contrabas en zes accordeons) met hedendaags repertoire. Geleijn van der Ham geeft naast Houten ook les in Wijk bij Duurstede, Driebergen, Doorn en De Meern.

Lestijden en locaties

vrijdag: 13.00-21.00 lokaal 2, Wijkcentrum/ Cultuurhuis Schoneveld

Tarieven

Lesvorm: wekelijkse individuele lessen van 30 minuten.
Afwijkende lesvormen zijn bespreekbaar.

Tot 21 jaar € 78,-- per maand (10x per jaar)
Vanaf 21 jaar € 85,-- per maand (inclusief 21% BTW)
Alle lessen zijn inclusief gemeentelijke huur van het leslokaal à € 6,-- per uur.

Ensembles

Accordeonensemble Attaca

BACK