Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Dwarsfluit / Cathrine de Mos-Starberg

Telefoon:
030 2446832
06-29360096
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
http://www.starberg.nl

Over de dwarsfluit

De dwarsfluit is een houten blaasinstrument. "Dwars" duidt op de houding van de fluit tijdens het blazen.
De meeste dwarsfluiten zijn van metaal gemaakt, gewoonlijk zilver. Vroeger werden ze van hout gemaakt, vandaar dat ze ingedeeld zijn bij de houtblazers. De dwarsfluit wordt bespeeld door op de juiste manier tegen het randje van het blaasgat te blazen. Zo ontstaat een toon. Kleppen zorgen ervoor dat de gaten, die in de buis van het instrument zijn geboord, afgesloten kunnen worden. Door het indrukken of loslaten van deze kleppen, kun je op dit instrument verschillende tonen maken.
Het instrument heeft een warme, heldere klank en biedt ideale mogelijkheden om met anderen samen te spelen: met andere fluiten, met piano, of in een orkest.
Het moeilijkste van fluitspelen is een mooie toon maken. Als je dat onder de knie hebt, kun je al vrij snel leuke en bekende melodietjes leren spelen. Als je verder gevorderd bent is er een enorm repertoire aan mooie muziek in allerlei stijlen.

Over de lessen

Muziekmaken en fluitspelen is heel leuk en dat wil ik graag met anderen delen. Dat doe ik door op te treden maar ook door les te geven. Lesgeven is voor mij een manier om mijn enthousiasme en vakkennis op een hele directe manier over te dragen. Beginners geef ik bij voorkeur in groepjes les. Ze kunnen dan meteen al veel samenspelen! Bij gevorderden vind ik het belangrijk dat het lesprogramma afgestemd wordt op individuele wensen en mogelijkheden van de leerling. Samenspelen is mogelijk in een ensemble.

Meer wetenswaardigheden
De lessen worden gegeven op maandag en donderdag. De tijd wordt bepaald na overleg. Voordat u uw keus maakt, kunt u een les bijwonen of een proefles volgen.

* Er zijn jaarlijks diverse uitvoeringen tijdens welke leerlingen de kans krijgen samen met anderen voor publiek te musiceren.

* Om ouders op de hoogte te houden van de vorderingen van hun zoon/dochter krijgen leerlingen beneden de 16 jaar elk jaar twee rapporten mee naar huis. Eens per jaar is er een open les voor ouders.

* Kinderen die ongeveer drie jaar les hebben en volwassenen kunnen in een dwarsfluitenselmble spelen.

*Al naar gelang uw voorkeur kunt u een keus maken uit verschillende lesvormen: startcursus, groepsles of individuele les. Groepen kunnen alleen samengesteld worden bij voldoende aanbod van leerlingen van gelijke leeftijd en niveau.

*Met de U-pas kunt u korting krijgen op het lesgeld.

Biografie

Cathrine de Mos-Starberg komt oorspronkelijk uit Noorwegen. Ze haalde haar DM diploma op het "Barratt Dues Musikkinstitutt"in Oslo, studeerde dwarsfluit, traverso en kamermuziek aan de "Sibelius Academy"in Helsinki waar ze haar Bachelor of Music haalde. Ze volgde Postgraduate studies aan het Utrechts conservatorium en deed 2de fase op het Rotterdams conservatorium. Daarnaast is ze opgeleid als Suzuki docent level 4.
Als uitvoerend musicus speelt ze o.a. in het Nederlands Fluitorkest en maakt ze deel uit van diverse kamermuziek groepen. Ze geeft ook les bij de muziekschool in Vleuten, de Meern en Breukelen.

Lestijden en locaties

maandag: 15:00 t/m 22:00 De Slinger 3.17
donderdag:18:45 t/m 21:00 Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld 1

Tarieven

Klik hier voor een overzicht van de tarieven van Cathrine

Ensembles

Dwarsfluitensemble De Houten Blazers

BACK