Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Akoestische gitaar / Meredith Essed

Telefoon:
030 - 2762605
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de gitaar

Een gitaar is een snaarinstrument, en wordt bespeeld met de vingers of met een plectrum. Het woord gitaar is van Perzische oorsprong; het Perzische woord "taar" betekent "snaar".
Gitaren hebben over het algemeen 6 snaren. De meest gangbare stemming is (van laag naar hoog) E-A-d-g-b-e. Deze stemming biedt een goed compromis tussen speelgemak voor veel akkoorden en de mogelijkheid om met minimale beweging in de linkerhand een toonladder te spelen. Andere stemmingen zijn onder andere E-A-d-f#-b-e (dit zijn dezelfde intervallen als op een luit), D-G-d-g-b-d (zg. "open G", wordt veel gebruikt voor blues en slide-gitaar) of D-A-d-g-b-e (zg. "drop D", veel gebruikt door nu metal bands) maar worden, zoals hierboven ook al aangegeven, meestal gebruikt voor specifieke muziekstijlen.

Over de lessen

De lessen kunnen gevolgd worden vanaf 8 jaar. Het notenschrift wordt al spelend aangeleerd.De lessen richten zich het eerst leerjaar vooral op het spelen van eenstemmige melodieën en makkelijke tweestemmige liedjes.Verder leren de leerlingen in het eerste jaar een makkelijke begeleiding spelen.In de daaropvolgende jaren komen het meerstemmig spelen en improviseren aan bod.

Het instrument

Het is mogelijk om een instrument via de docent aan te schaffen.
De prijs van een instrument ligt rond de 200 euro
Indien u zelf een instrument aanschaft let er dan op dat het instrument een massief bovenblad heeft en niet te groot is.

Voorspelen

Het is mogelijk om met de verschillende voorspeeldagen mee te doen.
Elk jaar terugkomend zijn de Kerst- en de Slotuitvoering. Hieraan doen alle bij het HMC aangesloten docenten mee en de middagen worden meestal afgesloten met een groot voor die gelegenheid gevormd orkest .
De kleinere uitvoeringen worden door 3 of 4 docenten georganiseerd en zijn heel erg gezellig, iedereen kan op die middagen spelen ongeacht het niveau. Er bestaat ook de gelegenheid om samen met een ander instrument iets in te studeren en dan te laten horen

Vakanties

De vakanties van de muzieklessen volgen over het algemeen de basisschool vakanties in de regio.
Aan het begin van het schooljaar dat in de eerste week van september begint, wordt het vakantierooster verstrekt.

Inschrijven

U kunt uzelf of uw kind inschrijven via het inschrijfformulier dat bij de docent verkrijgbaar is.
U schrijf zich in voor een vol schooljaar. Er is een proeftijd van 3 maanden. Tijdens deze maanden kunt u besluiten of u wel of niet door wilt gaan.
In de eerste maand is er een informatiebijeenkomst voor ouders van beginnende leerlingen.

Biografie

Meredith Essed is in 1994 afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, sindsdien geeft zij les in Houten. Eerst bij het Collectief van Muziekdocenten en sinds de fusie in het schooljaar 1998/1999 bij het Houtens Muziek Collectief. Zij geeft tevens les aan de streekmuziekschool te Alphen aan den Rijn en in de Bilt.
Verder volgde zij cursussen voor Algemene Muzikale Vorming.

Lestijden en locaties

maandag: vanaf 15:00 uur in De Slinger
woensdag: vanaf 12:00 uur in Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Tarieven

De prijs per les is € 20,00.

BACK