Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Akoestische gitaar / Ludwig Rondón

Telefoon:
06 30439092
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
http://www.ludwigrondon.nl

Over de akoestische gitaar

Een gitaar is een snaarinstrument, en wordt bespeeld met de vingers of met een plectrum. Het woord gitaar is van Perzische oorsprong; het Perzische woord "taar" betekent "snaar".
Gitaren hebben over het algemeen 6 snaren. De meest gangbare stemming is (van laag naar hoog) E-A-d-g-b-e. Deze stemming biedt een goed compromis tussen speelgemak voor veel akkoorden en de mogelijkheid om met minimale beweging in de linkerhand een toonladder te spelen. Andere stemmingen zijn onder andere E-A-d-f#-b-e (dit zijn dezelfde intervallen als op een luit), D-G-d-g-b-d (zg. "open G", wordt veel gebruikt voor blues en slide-gitaar) of D-A-d-g-b-e (zg. "drop D", veel gebruikt door nu metal bands) maar worden, zoals hierboven ook al aangegeven, meestal gebruikt voor specifieke muziekstijlen.

Over de lessen

Ludwig Rondón, bevoegd gitaardocent, afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium, geeft gitaarles aan beginners en gevorderden, kinderen vanaf acht jaar en volwassenen.

Doel van de lessen
Gitaarlessen voor beginners
Het bijbrengen van de beginselen van het gitaarspel en beheersing van de akoestische gitaar, hetgeen het volgende inhoudt:
• de houding bij het gitaarspel;
• de linkerhandtechniek;
• de rechterhandtechniek;
• een vervolg op de AMV uitbreiding;
• ritmische kennis;
• het leren van akkoorden;
• het kunnen spelen van bekende deuntjes, kinderliedjes;
• samenspel, ensemble begeleiding.

Gitaarlessen voor gevorderden
Begeleiding van leerlingen met een specifieke genre-keuze. Verdere uitbreiding van de linker- en rechterhandtechniek. Eventuele begeleiding voor het toelatingsexamen voor het conservatorium of nederlands staatsexamen, en begeleiden van P.A.B.O studenten behoort ook tot de mogelijkheden.

Om deze kennis bij te brengen zal enig materiaal aangeschaft moeten worden. Dit zal tijdens de eerste les besproken worden.

Biografie

Ludwig Rondón is geboren te Curaçao Nederlandse Antillen en woont al sinds 1986 in Nederland. Van 1991 tot 1997 heeft hij gitaar gestudeerd bij Dick Hoogeveen aan het conservatorium van Rotterdam. Tijdens zijn muziekstudie heeft hij diverse keren deelgenomen aan masterclassen bij onder andere Rafaela Smith,Thomas Muller Pering, Toyohiko Satoh en anderen. Tussen 1996 en 1997 heeft hij ook lessen gevolgd aan het conservatorium in Den Haag bij Enno Voorhorst. Vlak voor zijn afstuderen als docerend musicus kreeg hij de mogelijkheid een gitaarpraktijk te beginnen bij een startend docentencollectief in Houten alwaar hij woonachtig is. Naast zijn werkzaamheden in zijn lespraktijk heeft hij tussen 2001 en 2002 de vakopleiding uitvoerend musicus gedaan aan het conservatorium van Tilburg met specialisatie hedendaagse zuidamerikaanse muziek en barokmuziek bij Hein Sanderink.
Op het moment is Ludwig Rondón actief als zelfstandig docent bij het Houtens Muziek Collectief en als uitvoerend musicus zowel solo- als in ensemble formatie.

Lestijden en locaties

maandag: 10:00 t/m 20:30 Notengaarde 37(eigen ruimte thuis)
dinsdag:14:45 t/m 20:30 Schijfmos 7
woensdag:10:00 t/m 21:00 Notengaarde 37
donderdag:10:00 t/m 21:00 Notengaarde 37
vrijdag: 10:00 t/m 12:00 Notengaarde 37

BACK