Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Basgitaar / Marco van den Akker

Telefoon:
033 - 4328178
06 16924689
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de basgitaar

De basgitaar werd in de jaren 50 ontwikkeld door Leo Fender. Aanvankelijk als vervanging voor de contrabas die nogal groot is en onhandig te vervoeren. Al snel ging de elektrische bas een eigen rol spelen in de muziek. Vooral door de pop werd de basgitaar omarmd. Nog steeds is het geluid van die het eerste model, de Fender Precision, vaak te horen. Bijvoorbeeld in de Indie Rock hoor je vaak het karakteristieke geluid van een Fender Precision bespeeld met een plectrum. Met meestal 4 dikke snaren en een langere hals dan de gewone (elektrische) gitaar brengt de bas een lager geluid voort. Een basgitaar heeft dan ook een heel andere rol in de muziek dan de gewone gitaar: de bas heeft een ritmische en een harmonische functie. De bas vormt vaak een hecht duo met de drummer. Zo kan de bas bijna ongemerkt veel invloed hebben op de hele band.

Over de lessen

In de lessen komt in principe van alles aan bod: linkerhandtechnieken, rechterhandtechnieken zoals slappen, het creëren van baslijnen, het maken van fills en licks, kennis van akkoorden, noten lezen (indien gewenst), soleren en ga zo maar door.

Als je basles krijgt van Marco staat jouw persoonlijke muzikale ontwikkeling centraal. Jij kiest de muziek die je graag wilt leren spelen en de technieken die je wilt beheersen. Zo haalt Marco het beste uit elke leerling en blijven de lessen inspirerend en leerzaam.

Biografie

Als tiener raakte Marco verslingerd aan de basgitaar. Al snel begon hij in verschillende bandjes te spelen. Na zijn vwo-examen deed hij auditie bij het Hilversums Conservatorium (tegenwoordig gevestigd in Amsterdam) en werd aangenomen. Daar leerde hij gitarist Jan Wouter Oostenrijk kennen met wie hij in de succesvolle band Raïland speelde. Met hun nieuwe cross-over band spelen ze nog regelmatig op festivals in binnen- en buitenland. Ondertussen speelt Marco in verschillende coverbands en brengt hij ook eigen muziek uit. Marco’s favoriete muziekstijlen zijn: soul, funk, pop en jazz en latin. Maar hij is ook niet vies van rock of blues. In elke muziekstijl is wel iets spannends te ontdekken.
Sinds 2002 geeft hij les in Houten bij het Houtens Muziek Collectief.

Lestijden en locaties

dinsdag: 15:00 t/m 21:30 De Slinger

Tarieven

De tarieven (voor 2017-2018) betreffen een heel schooljaar.

  • Tarief tot 21 jaar, individuele les van 30 minuten: € 690,-
  • Tarief vanaf 21 jaar, individuele les van 30 minuten: € 834,90 (dat is inclusief BTW).

BACK