Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Harp / Wendy Rijken

Telefoon:
070 - 363 39 21
06-28172541
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de harp

De harp, zoals wij die vandaag de dag kennen, heeft al een geschiedenis van 20.000 jaar. Vanuit de pijl en boog ontstond de oudste vorm, de boogharp. Om een goed resultaat bij de jacht te behalen moesten de goden gunstig gestemd worden. De zachte tonen van de eerste harp waren hier bij uitstek geschikt voor.

Na vele veranderingen in vorm, de hoeveelheid snaren en manier van bespelen werd een harp gebouwd die we nu kennen als de haakjesharp. In veel verschillende landen is er muziek voor geschreven, zodat we bijvoorbeeld Ierse volksmuziek, maar ook Zuid-Amerikaanse dansen, klassieke stukken en romantische muziek kunnen spelen. De haakjesharp heeft ook een grote zus, die zie je veel in orkesten, de zogenaamde pedaalharp.

Over de lessen

Omdat het Houtens Muziek Collectief maar over één harp beschikt, kunnen er helaas geen groeplessen gegeven worden. Mijn tarief is daarom gebaseerd op privé-les. Ik geef 40 lessen van 30 minuten per schooljaar en zal daarbij rekening houden met de vakanties in jouw regio.

Je kunt je aanmelden via het Houtens Muziek Collectief of bij mij persoonlijk. De eerste les beschouw ik als een ‘proefles’, zodat de leerling en ik kunnen kennismaken.

Aanschaf instrument

Om lessen te kunnen volgen en om te kunnen oefenen moet men beschikken over een instrument, neem vooral met mij contact op voor informatie over verkooppunten en eventuele tips en belangrijke wetenswaardigheden m.b.t. het kopen van een tweedehands harp.

Biografie

Ik ben Wendy Rijken en ik ben de "harpjuf".
Momenteel studeer ik nog aan het conservatorium in Utrecht. Als harpiste ben ik op vele terreinen werkzaam, zowel solistisch als in ensemble en orkestverband ( o.a. mijn eigen viool/harpduo "Fantasie"), in het begeleiden van solisten en koren en op pedagogisch gebied. Ik vervang regelmatig op muziekscholen en privé-praktijken door het hele land. Tijdens mijn studie heb ik me vooral bezig gehouden met het lesgeven aan kinderen met een geestelijke handicap.

Lestijden en locaties

maandag: 14:30 t/m 20:30 De Slinger
vrijdag: 15:30 t/m 20:00 De Slinger

BACK