Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Hobo / Hendrik Jan Brethouwer

Telefoon:
0345 - 779372
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de hobo

De hobo is een houten blaasinstrument dat aangeblazen wordt met een dubbelriet. We vinden het instrument vooral in ensembles voor kamermuziek en in symfonische en harmonie orkesten.

Over de lessen

De startleeftijd voor hobo is ongeveer 8 jaar, afhankelijk van m.n. de ontwikkeling van de handen. Naast aandacht voor de ademtechniek wordt ook gewerkt aan leesvaardigheid, zodat al vroeg zelfstandig muziek ingestudeerd kan worden. Lesmateriaal wordt afgestemd op de smaak -en de ontwikkeling daarvan- van de leerling.

Instrument
Voor de allerjongste leerlingen is een juniorhobo te huur of te koop. Zo snel mogelijk wordt de overstap gemaakt naar een 'echte' hobo. Ook daarvoor zijn gunstige huurregelingen mogelijk.
Rieten kunnen bij de docent besteld worden.

Biografie

Op 10-jarige leeftijd kreeg ik mijn eerste lessen. Op mijn 16-de wist ik -inmiddels helemaal verliefd op de klank van de hobo- dat ik van muziek mijn beroep wilde maken.
Ik studeerde vervolgens aan de conservatoria van Amsterdam en Groningen. In de loop der jaren heb ik vooral veel kamermuziek gemaakt. Ik geef les aan de muziekscholen van Zeist en Nieuwegein.
En ik ben dirigent van een aantal orkesten.

Lestijden en locaties

vrijdag: 16:00 t/m 22:00 Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld

Tarieven

Klik hier voor een overzicht van de tarieven en voorwaarden van Hendrik Jan Brethouwer.

BACK