Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Piano / Erzsike Kövy

Telefoon:
030 - 2723239
06-40249741
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de lessen

Als kind werd ik verliefd op de klank en de aanslag van de piano. De ontwikkeling van een mooie toon (ook wel toucher genoemd) en het klankgevoel vind ik dan ook heel belangrijk bij de leerling.

In de pianoles gaan we naast de technische vaardigheden, op zoek naar de fantasie en creativiteit van de leerling waarbij we samen kiezen uit verschillende methodes en muziekstijlen. De pianoliteratuur is onuitputtelijk! Maar ook pop- en filmmuziek kunnen aan bod komen. Het is bijzonder om te merken dat iedere leerling zijn of haar eigen voorkeuren ontwikkelt!

Het samenspelen met andere instrumenten of 4-handig pianospel (quatre mains) probeer ik ook zoveel mogelijk te stimuleren en organiseren.
Ik geef individueel les en in groepjes van twee. Bij kinderen werkt het soms positief als ouders de les (gedeeltelijk) bijwonen en kunnen duolessen zeer stimulerend zijn. Belangrijk onderdeel van de lessen is het voorspelen in gezamenlijke lessen of op daartoe bestemde uitvoeringen.

Met mijn pianocollega’s organiseren we jaarlijks 3 pianocafe’s voor volwassen leerlingen en andere evenementen waarbij ook mogelijkheid tot optreden is. Samen met collega’s Christianne Maurer-Verhoeven en Margreet van der Woude geef ik de cursus Piano-oortjes.

Biografie

De half-Hongaarse pianiste Erzsike Kövy studeerde aan het Utrechts Conservatorium bij Herman Uhlhorn waar zij het Diploma Docerend en Uitvoerend Musicus beiden met onderscheiding behaalde.Al tijdens haar studie volgde ze kamermuzieklessen bij Eli Goren en liedbegeleiding bij Thom Bollen. Masterclasses heeft ze gevolgd bij Peter Feuchtwanger. Michaël Worskreschensky en Theo Bruins. Ze geeft regelmatig concerten als soliste en met haar zus, de violiste Esther Kövy vormt ze een vast duo. Ze gaven concerten in Hongarije, Tsjechië en Rusland.
Inmiddels heeft Erzsike ruim 20 jaar ervaring in het lesgeven, zowel aan kinderen als aan volwassenen. Individueel of in duo-lessen Naast het Houtens Muziekcollectief heeft ze een lespraktijk in Utrecht bij haar thuis

Lestijden en locaties

maandag: 15:00 t/m 22:00 uur Aan de Slinger
woensdag: 10:00 t/m 17.00 uur Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld
vrijdag: 13:00 t/m 20:30 uur Aan de Slinger

Tarieven

Klik hier voor een overzicht van de tarieven van Erzsike Kövy (PDF-bestand)

Cursussen

Piano-oortjes voor kinderen van 5-6 jaar

BACK