Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Piano / Johann Markel

Telefoon:
070 - 4271384
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
http://www.johannmarkel.com

Over de piano

De piano is één van de meest veelzijdige instrumenten, die een grote aantrekkingskracht op de mensen en componisten uitoefent. Tijdens de afgelopen eeuwen hebben de componisten veel aandacht besteed aan de piano. Er is buitengewoon mooie muziek voor dit instrument geschreven. De pianoliteratuur groeide uit tot een zeer omvangrijk oeuvre.

Over de lessen

In mijn lessen gaat het er mij vooral om dat leerlingen plezier hebben in het spelen. De les is op lange termijn zo opgebouwd, dat je in het ideale geval weet hoe je zelfstandig nieuwe stukken kan instuderen. Met behulp van je fantasie en creativiteit kun je de pianostukken heel persoonlijk laten klinken. Om dat te kunnen realiseren heb je techniek nodig. De progressie zal in grote mate afhankelijk zijn van je motivatie, motorische aanleg en het oefenen, wat een onmisbare voorbereiding voor de pianoles is. Ik leg de nadruk op de klassieke pianoliteratuur. Ieder cursusjaar zal ik voor al mijn leerlingen uitvoeringen plannen, die ik alleen of samen met een collega organiseer. Verder zijn er vele mogelijkheden voor optredens (zoals het pianocafé, de 'pianomatinée in het grand café' en speciale HMC thema uitvoeringen) waar mijn leerlingen mee kunnen spelen.


Studio policy piano lessons Johann Markel
Klik hier voor aanvullende informatie

"De afgelopen jaren heb ik lessen gevolgd bij Johann Markel. Ik weet nog hoe ik bij de eerste lessen zo onder de indruk was van zijn pianospel en ik wist dat als ik goed zou oefenen en luisteren ik later ook zo’n goede pianist zou worden. Nog steeds vind ik het mooi om te zien hoe hij mijn stukken voorspeelt, waarbij zijn vingers over de noten lijken te dansen. Dit leerde hij mij ook, het was belangrijk om de muziek te laten leven. Bij elk stuk dat ik oefende waren er weer nieuwe uitdagingen die hij me aanwees: oefenen met vingerposities, snelheid, ritme of de sterkte van geluid. Als ik dan na een drukke week bij hem aankwam en vertelde dat ik te weinig tijd had om te oefenen, ging hij met mij akkoorden of toonladders oefenen. Geen les bleef onbenut. Johann kan soms streng overkomen, maar dat gevoel verdwijnt al snel wanneer je merkt hoe betrokken hij is. Belangrijk is wel dat een goede pianoleraar niet het enige is om zelf een goede pianist te worden. Oefenen en motivatie moeten vanuit jezelf komen."

Ilse Ruys (16 jaar), 5 jaar pianoles bij JM, augustus 2014

"Ik heb ruim 6 jaar les gehad van Johann, en ik ben altijd met veel plezier naar de lessen gegaan! Ook als ik een keer een week niet zo goed had geoefend werd hij nooit boos en bleef hij gewoon geduldig. Hij kan dingen supergoed uitleggen en vertelt ook dingen naast het pianospelen zelf, zoals beroemde pianisten van vroeger. Ik zou eigenlijk geen minpunt kunnen verzinnen! Hij weet ook precies wat voor stukken je goed zou kunnen spelen, ben je bijvoorbeeld beter in stukken die met 4 handen worden gespeeld, dan speel je daar dus meer stukken van. Wat ook superleuk is, zijn de uitvoeringen die worden georganiseerd. Zo zie je andere leerlingen en kan je een stukje voorspelen. …."

Niene Tempelman (12 jaar), 6 jaar pianoles bij JM, augustus 2014

Biografie

Ik heb in Neurenberg/Duitsland aan de Hochschule für Musik Nürnberg-Augsburg zowel mijn pianostudie als mijn pedagogische opleiding afgerond. Daarna heb ik mijn pianostudie bij Geoffrey D. Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag voortgezet. Concerten geef ik regelmatig solistisch, met mijn Liedduo met de sopraan Dorothea Jakob of met orkest. Sinds aantal jaren werk ik samen met Taco de Vries en zijn orkesten HKO en WKO en hebben we pianoconcerten van Mozart en Beethoven nr. 3 en 5 in Amsterdam en Leverkusen uitgevoerd.

Om mijn ervaring te verbreden neem ik regelmatig deel aan masterclasses van Peter Feuchtwanger. In mijn pianolessen werk ik uitgebreid met zijn piano oefeningen die voor iedere leeftijd en niveau geschikt zijn. De oefeningen zijn de weg voor een goede pianotechniek die iedereen in zijn dagelijkse pianospel heel goed kan gebruiken.

Kijk ook eens op mijn Facebook-pagina: www.facebook.com/pianolesdenhaagenhouten

Lestijden en locaties

Maandag 16.00 - 20.00 uur, lokaal 4.18, Theater aan de Slinger
woensdag 15.00 - 20.30 uur, lokaal 4.18, Theater aan de Slinger

Tarieven

Klik hier voor een overzicht van de tarieven van Johann Markel (PDF-bestand)

BACK