Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Piano / René Maurer

Telefoon:
030 - 2442527/06-24095197
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
http://www.renemaurer.nl

Over de lessen

Lesgeven is mijn lust en mijn leven. Al tijdens mijn conservatoriumstudie in Amsterdam en Parijs merkte ik dat lesgeven een bijzonder leuke manier is om mijn liefde voor de muziek en de piano met anderen te delen. Jonge kinderen, tieners, jonge volwassenen, oudere volwassenen, beginners en gevorderden. Mijn lespraktijk is een levendige mix van muzikanten. Als docent begeleid ik de leerling in een creatief proces waarin techniek, theoretische kennis, muzikale beleving en aspecten van je eigen persoonlijkheid op een logische manier in elkaar grijpen. Tijdens mijn lessen staat er altijd één gedachte centraal: Genieten en leren genieten van muziek.
In dit filmpje vertel ik je meer over mijn lessen.

Repertoire

Er is een oneindige hoeveelheid aan muziek geschreven voor zowel de beginnende als de gevorderde pianist. Deze luxe maakt het mogelijk bij iedere leerling de juiste muziek te vinden. Ik probeer het lesmateriaal zo persoonlijk mogelijk samen te stellen. Het is leuk om te zien dat leerlingen een muzikale voorkeur ontwikkelen. Ondertussen blijf ik interesse wekken voor zoveel mogelijk verschillende stijlen. Het menu van een middag lesgeven: het ene moment wordt een Beethoven sonate tot in de details geanalyseerd, even later improviseer ik samen met een leerling op een schema van Adèle en tussendoor zetten enkele beginners hun eerste vrolijke stappen op een muzikale reis die nog alle kanten op kan gaan. Op mijn website staat een filmpje waarin een zestal leerlingen laten horen wat je kunt spelen na een flink aantal jaren les: https://www.youtube.com/watch?v=-wn8CWou8Ww.

Pianoles van deze tijd

Google, youtube, digitale muzieknotatiesystemen, de ipod en de mobiele telefoon.
Het wordt allemaal ingezet om de pianoles nog dynamischer te maken. Noten leer je lezen met een app. Opnames van beroemde pianisten worden besproken en vergeleken. Tijdens de les nemen we zelf tutorials op die als geheugensteuntje dienen voor tijdens het oefenen. Heb je halverwege de week vragen dan hoef je niet te wachten op de volgende les, maar kun je mij een berichtje sturen met je vraag.

Avontuur

Ik heb gemerkt dat leerlingen heel blij worden van bijzondere muzikale ervaringen.
Al mijn jonge leerlingen spelen twee maal per jaar tijdens een gezellige informele uitvoering voor familie en vrienden. Daarnaast organiseer ik een aantal extra concerten waarvan twee in een verzorgingstehuis. Volwassen leerlingen ontmoeten elkaar tijdens het pianocafé en voor de ambitieuze leerling is het leuk om deel te nemen aan een concours of een piano-examen. Samenspelen met vriendjes, vriendinnetjes of tijdens projecten die ik buiten de les om organiseer. Het is heerlijk om muziek met anderen te delen.

Het Houtens Muziek Collectief

Samen met mijn collega’s van het H.M.C. heb ik in de afgelopen jaren projecten georganiseerd die ik als individu niet van de grond zou krijgen. Dat maakt het voor mij en mijn leerlingen zo prettig om onderdeel van het Houtens Muziek Collectief te zijn.

Biografie

Al heel jong werd ik gegrepen door de piano en wist ik dat de muziek een centrale plek in mijn leven zou krijgen. Ik heb het geluk gehad dat ik altijd les heb gehad van fijne en inspirerende docenten. Nog altijd kijk ik met veel plezier terug op het muzikale pad dat ik bewandeld heb. Hierover kun je meer lezen op www.renemaurer.nl.

Lestijden en locaties

Dinsdag: Theater Aan de Slinger 15.30- 21.30
Donderdag: Theater Aan de Slinger 15.30- 21.30
Vrijdag: Cultuurcentrum Schoneveld 13.30-21.30

Inhaal- en extra lessen vinden plaats bij mij thuis in Nieuwegein of in Houten als er ruimte is.

Tarieven

Klik hier voor een overzicht van de tarieven van René Maurer (PDF-bestand)

BACK