Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Piano / Christianne Maurer-Verhoeven

Telefoon:
030 - 2442527
06 41148548
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website:
http://www.do-re-mini.nl

Over de lessen

Met de piano kun je in je eentje een heel orkest zijn, maar ook heel goed met anderen samenspelen. Tijdens de lessen komen in een ongedwongen werksfeer alle aspecten van het pianospelen aan bod. Er wordt veel aandacht besteed aan studeren.
Pianospelen doe je vooral thuis en niet alleen in de les. Je merkt al snel dat hoe meer je oefent hoe leuker pianospelen wordt. Bij jonge kinderen is de begeleiding van ouders heel belangrijk. Ook als je als ouder niet veel van muziek weet kun je helpen door mee te lezen in het huiswerkschrift. Naast leren oefenen vind ik het belangrijk dat je een muzikaal verhaal kunt vertellen. Wat wil de muziek eigenlijk zeggen, en: wat wil jij er mee zeggen. Voor de piano is er ongelooflijk veel muziek geschreven, in de les zoeken we stukken die bij je passen. Je zult niet snel uitgekeken/uitgeluisterd raken. Twee keer per jaar is er een leerlingenuitvoering.. Speelt je vriendje of vriendinnetje ook een instrument? Dan kun je dus samenspelen! Ook daar kunnen we stukken voor uitzoeken. In de afgelopen jaren heb ik mij verdiept in pianoles aan jonge kinderen ( vijf en zes jaar oud). Kinderen kunnen uitstekend op het gehoor leren pianospelen, het notenschrift komt later aan bod.

Biografie

Na een intensieve pianostudie bij Herman Uhlhorn, Kyoko Hashomoto en Alan Weiss ben ik 1998 afgestudeerd aan het conservatorium in Utrecht.
Tijdens mijn opleiding heb ik veel lessen in kamermuziek gevolgd, er is ontzettend veel mooie muziek geschreven waarin de piano een belangrijke rol speelt.
Na mijn opleiding heb ik mij ook verdiept in lessen aan hele jonge kinderen: sinds 2000 geef ik cursussen muziek op schoot. (kinderen van 0-4 jaar). Het is fantastisch om te zien hoe natuurlijk jonge kinderen reageren op muziek, voor hun is het een heel vanzelfsprekende taal. Een logische stap voor mij was om in 2012 te beginnen met pianoles aan kleuters. Inmiddels is dit uitgegroeid tot de cursus Piano-oortjes. Jong gehoord is oud gespeeld!. Daarnaast ben ik als docent verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ik deel uitmaak van het pianodocententeam bij het PI-project. (instrumentale muziekles aan kleuters).

www.do-re-mini.nl.

Lestijden en locaties

De lessen vinden plaats op dinsdag in Theater aan de Slinger/Muziekschool, op woensdag en donderdag in Wijkcentrum Schoneveld, Houten Zuid.

Tarieven

Lesvormen en prijzen, seizoen 2020-2021
Voor volwassenen komt er 21% BTW bovenop onderstaande prijzen.
Prijzen zijn per persoon.

Duoles
Een wekelijkse les van 45 minuten: € 700,- (alleen voor kinderen)

Privéles
Een wekelijkse les van 30 minuten: € 850,-
Een wekelijkse les van 45 minuten: € 1180,-

Piano-oortjes (voor kleuters van 5 jaar / groep 2)
18 lessen van 1 uur: € 350,-
(woensdag, 15.45-16.45 uur)

De lessen vinden plaats op dinsdag in Theater aan de Slinger/muziekschool, op woensdag en donderdag in Wijkcentrum Schoneveld, Houten Zuid.

Extra: als je een keer niet kunt op de afgesproken tijd is het mogelijk deze les in te halen met een videoles!

Cursussen

Muziek op schoot
Piano-oortjes

Foto van Christianne: Cisca Mikx

BACK