Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Piano / Antoinette Wienke-Moesman

Telefoon:
06 28686814
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de lessen

Wat is er veel mooie muziek, in allerlei stijlen, geschreven voor de piano. Ik richt me dan ook naar de mogelijkheden en wensen van de leerling, waarbij naast het aanleren van technische en muzikale uitdrukkings vaardigheden, het speelplezier voorop staat. En wist u dat pianospelen heel goed is voor de ontwikkeling van de hersenen bij kinderen? Ook bij volwassenen en met name ouderen heeft het bespelen van een instrument een heel goede invloed op het gezond houden van het brein.
De piano heeft veel mogelijkheden voor zowel solospel als samenspel. Het spelen van bijvoorbeeld muziek voor quatre-mains en ensemblespel met andere instrumenten zal ik zeker stimuleren. Naast de klassieke muziek houd ik mij ook bezig met populaire muziek en Opwekkings muziek. Ook maak ik gebruik van de mogelijkheden van het internet met bijv. pianotutorials op You Tube en het beluisteren van opnames van piano- en andere muziek. En we nemen oefenmateriaal op smartphone of tablet op.
Twee keer per jaar organiseer ik een uitvoering waar iedere leerling zich kan presenteren. Ook volwassen leerlingen hebben vrijblijvende, informele bijeenkomsten, waarin ontmoeting en genieten van muziek centraal staan. De pianosectie organiseert verder gedurende het jaar tal van activiteiten. Zie daarvoor de agenda op de website.

Biografie

Na mijn pianostudie aan het conservatorium in Zwolle bij o.a. Jet Röling heb ik mijn spel verder verdiept en ontwikkeld onder leiding van Willem Brons, hoofdvakleraar piano aan het Conservatorium te Amsterdam.
Tijdens mijn studie heb ik een voorliefde voor de klassieke kamermuziek ontwikkeld, ik heb daarvoor cursussen gevolgd bij Thom Bollen en Adriaan Valk en heb met een groot aantal verschillende instrumentalisten samengewerkt en opgetreden. Op dit moment speel ik samen met een dwarsfluitiste en een klarinettiste. Ook speel ik graag moderne gospel in de muziekgroep van mijn kerkgemeente.
Daarnaast heb ik altijd met veel plezier lesgegeven aan verschillende muziekscholen, in Nederland en op de Nederlandse Antillen en sinds seizoen 2001/2002 bij het Houtens Muziek Collectief, zowel aan kinderen als aan volwassenen.

Lestijden en locaties

maandagochtend in studio Appelgaarde 27
maandagmiddag en -avond in Cultuurcentrum Schoneveld
dinsdagmiddag en -avond in Theater Aan de Slinger
woensdagochtend, studio Appelgaarde 27
donderdagmiddag en -avond, studio Appelgaarde 27

Tarieven

Klik hier voor de tarieven van Antoinette Wienke.

Een proefles kan gratis aangevraagd worden.

BACK