Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Piano / Margreet van der Woude

Telefoon:
030 - 6376197
06 22981641
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de lessen

Met een beetje geduld, inzet en plezier kan iedereen piano leren spelen! Dat is het leukste aan pianodocent zijn, dat ik hierbij mag helpen. In de ruim dertig jaar dat ik nu les geef, heb ik veel geleerd over hoe lesgeven kan, hoe lesgeven beter kan en hoe lesgeven niet moet. Geen mens is hetzelfde – kind of volwassenen. Daarom is het iedere keer weer een leuke uitdaging om de juiste benadering, werkwijze en methode – de juiste toon – te vinden bij elke leerling.

De leerling moet met een positief gevoel naar huis gaan. Ik vind het belangrijk dat de focus van de les ligt op alle goede prestaties van de leerling en dat we op een positieve manier aan de ontwikkelpunten werken.

Biografie

Aan het conservatorium Utrecht ben ik begonnen met mijn studie met als hoofdvak Piano. Mijn diploma ‘docerend musicus’ behaalde ik aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Tijdens deze periode heb ik les gehad van onder andere Gé van Leeuwen, Herman Uhlhorn en Johan Patist. Na het behalen van mijn diploma heb ik nog een jaar bij Chris Czaja Sager, docent aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam, gestudeerd. Daarna heb ik nog een aantal jaren Muziekwetenschappen gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht.

Op de muziekschool in Bunnik en in Cothen ben ik begonnen met lesgeven. Daarnaast was ik tijdens deze periode ook vaste invaller op de Gemeentelijk Muziekschool Utrecht. Vanaf 1983 ben ik pianodocent bij de Muziekschool Houten, wat later overging in het Houtens Muziek Collectief.

Sinds een paar jaar geef ik, samen met collega’s Christianne Maurer-Verhoeven en Erzsike Kövy, de cursus piano-oortjes. Dit is een cursus voor jonge kinderen, waarin ze spelenderwijs piano leren spelen door liedjes op gehoor op de piano op te zoeken. De auditieve vaardigheden, die ze met deze methode opdoen, zijn heel waardevol.

Lestijden en locaties

  • dinsdag: 15:00 t/m 18:00 uur, Wagenhoeve 30
  • woensdag: 13:00 t/m 18.30 uur, Wijkcentrum/Cultuurhuis Schoneveld
  • woensdag: 20.00 t/m 21.00 uur, Wagenhoeve 30
  • donderdag: 15:00 t/m 21:00 uur, Wagenhoeve 30
  • vrijdag: 15:00 t/m 18:00 uur, Wagenhoeve 30

Tarieven

Klik hier voor de tarieven en lesvormen van Margreet van der Woude

Ensembles

Piano-oortjes voor kinderen van 5-6 jaar

BACK