Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Blokfluit / Pauline Schenkelaars

Telefoon:
030 - 2300040
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over de blokfluit

De blokfluit is een zeer veelzijdig en oud instrument
Vanaf de 14e tot en met de 18e eeuw is er muziek voor geschreven. Daarna verdween zij een tijdlang van het muzikale toneel. In de 20e eeuw werd zij herontdekt en begon men er ook weer muziek voor te schrijven. 
Voor de sopraan- en de altblokfluit is veel solomuziek geschreven met of zonder begeleiding door een klavierinstrument (orgel, clavecimbel of piano). Liefhebbers van muziek van Handel, Vivaldi en Telemann kunnen hun hart ophalen. Er is intussen ook veel volksmuziek ( Latijns-Amerikaans, Iers, Joegoslavisch enz. ) voor verschillende bezettingen bewerkt. Verder is er een zeer uitgebreid repertoire van ensemble-muziek. 

Over de lessen

Blokfluitlessen zijn mogelijk vanaf 7 jaar, op Sopranino-, Sopraan-, Alt-, Tenor-, en Basblokfluit, zowel op beginners- als vergevorderd op conservatoriumniveau. Ook zijn er ensemblelessen mogelijk voor zowel kinderen als volwassenen. Verder is er een opfriscursus voor volwassenen die ooit les hebben gehad en het weer willen oppikken.
Voor jonge kinderen is er de introductiecursus blokfluit, zie ook kindercursussen, deze is voor kinderen vanaf 5 à 6 jaar. 
In de lessen staat het ontwikkelen van muzikaliteit en creativiteit van het kind of volwassene voorop. Daarnaast wordt voor de wat meer gevorderden ook aan stijlkennis en interpretatie gewerkt. De blokfluit wordt als volwaardig instrument in de lessen gebruikt en er wordt inzicht gegeven in de vele mogelijkheden binnen de Renaissance-, Barok-, en moderne muziek.

Biografie

Pauline Schenkelaars studeerde op de Conservatoria van Utrecht en Groningen o.a. bij Baldrick Deerenberg, en Pia Elsdörfer. Zij behaalde het diploma Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus.
Naast haar werkzaamheden als docent in Houten, Huizen, Woerden en de muziekschool te Zoetermeer is zij actief bij het Euterpe Consort en het "Soetermeers" Barokensemble en geeft diverse concerten.
Daarnaast verzorgt zij regelmatig schoolconcerten en muziektheatervoorstellingen op basisscholen en is actief in de theaterwereld.

Lestijden en locaties

dinsdag: 14:00 t/m 17:00, De Vlaswiek
woensdag: 10:00 t/m 18:00, Wijkcentrum/ Cultuurhuis Schoneveld
donderdag: 14:30 t/m 16:30, De Wegwijzer

Ensembles

Blokfluitensemble De Bloknootjes

Blokfluitensemble De Houtgreep

Cursussen

Introductiecursus blokfluit

Muziekgeschiedenis

BACK