Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Zang lichte muziek / Ri-Jean Mertens

Telefoon:
0347 320193
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over zang lichte muziek

U kunt bij het HMC voor vele stijlen in de Lichte Muziek terecht:
Pop, jazz, musical, ballads, Braziliaanse en Caribische muziek, etc. (Ri-Jean Mertens)
Pop, rock, country, blues, Nederlandstalig, musical, volksmuziek en r&b, etc. (Emily van Orsouw)

Over de lessen

De stem is het meest persoonlijke instrument wat er is. Je kunt er heel veel in uitdrukken. En iedere stem is uniek! Dit vormt het uitgangspunt van deze zanglessen. Hoe leer je mooi, goed, zuiver, overtuigend zingen? Hoe kun je jouw lied zingen zonder je stem te beschadigen? Hoe kun je meer zeggingskracht krijgen in een lied? In de zangles leer je de technieken hiervoor. Je kunt zelf je favoriete nummers meenemen of we gaan samen op zoek naar nummers die bij jou passen. En als je al veel in huis hebt qua techniek is er steeds meer aandacht voor o.a interpretatie, timing, improvisatie en verder voor presentatie en eventueel microfoontechniek.

Uitvoeringen
Twee keer per jaar is er een voorzingavond, waarbij elke leerling, ongeacht het niveau, in de gelegenheid wordt gebracht één of twee nummers te zingen met (piano)begeleiding. Daarnaast organiseert het Houtens Muziek Collectief twee keer per jaar muziekuitvoeringen, waarbij ook zangleerlingen de mogelijkheid hebben om voor een groot publiek op te treden. Ook kan iedereen optreden in het zangcafé, dit organiseren we zo’n drie keer per jaar.

Voor wie?
*voor jongeren vanaf ongeveer 14 jaar en volwassenen
*voor zowel beginners als gevorderden
*voor iedereen die verschillende genres wil leren zingen
*voor wie zich wil voorbereiden op het toelatingsexamen van het conservatorium, popacademie of andere muziekopleiding

Biografie

Ik ben Ri-Jean Mertens en ben in 1998 afgestudeerd aan het Rotterdams Conservatorium (afdeling Wereldmuziek, zang). Ik heb verschillende muziekstijlen gestudeerd o.a. pop en jazz bij Denise Jannah, Braziliaanse zang bij Josee Koning, Caribische zang bij Miguel Montenegro en zangtechniek bij Connie de Jongh.
Met verschillende bands en ensembles heb ik 15 jaar opgetreden met o.a. Braziliaanse muziek, (Latin)Jazz en Ierse muziek (zang en klein-percussie). Ik heb twee koren opgericht: Cuidado in Alkmaar en braziliaans koor Zumba te Utrecht, waarvoor ik vele arrangementen heb geschreven.
Ik heb lesgegeven in Huizen en Utrecht en sinds 2000 geef ik met veel plezier zanglessen lichte muziek in Houten.
Verder schrijf ik koorarrangementen, geef zangworkshops en cursussen (braziliaanse) zang. In Utrecht dirigeer ik een koor (Lichte Muziek). Regelmatig ben ik gastdocent bij diverse koren. Voor gebruik van koorarrangementen kunt u ook contact met me opnemen.

Bij het HMC geef ik tevens cursussen "Muziektheorie en Solfège" en "Voorbereiding toelatingsexamen conservatorium of popacademie". Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in het hoe en waarom van muziek en hoe composities en harmonieën in elkaar zitten. Ik heb daarom ook de muziektheorie van de klassieke muziek bestudeerd en het diploma behaald voor klassieke muziektheorie en voor solfège (piano) via het staatsexamen.

Lestijden en locaties

Maandag: 16.00-21.45 De Slinger 42
Donderdag: 16.00-21.00 De Slinger 42

Tarieven

Klik hier voor de tarieven van Ri-Jean Mertens

Cursussen

Voorbereiding toelatingsexamen conservatorium en popacademie

Muziektheorie en Solfège

BACK