Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Zang klassiek en musical / Marjoke Kager

Telefoon:
06-11457734
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over zang klassiek en musical

Zing je stem soepel!

Je stem ontdekken en op zoek gaan naar de mogelijkheden van je stem? Een goede zangtechniek ontwikkelen waardoor je meer plezier gaat ervaren tijdens het zingen in een koor/ensemble of als je alleen zingt? Het is bij mij mogelijk, het maakt niet uit of je nog nooit gezongen hebt of al jaren zingt. Ook als je het spannend vindt om je stem te laten horen, zit je bij mij helemaal goed. Iedereen is welkom, jong en volwassen, beginners en gevorderden.

Tevens bied ik stemtraining, het efficiënt leren gebruiken van je stem voor bijvoorbeeld docenten en mensen die presentaties verzorgen.

Over de lessen

Ik weet precies hoe ik je kan helpen de stem aan te sturen zodat zingen steeds leuker wordt! Ik leer je te zingen met je hele lichaam waardoor je hoge tonen niet meer als hoog gaat ervaren, je leert lijnen zingen en gaat ervaren dat het zingen buiten jezelf om gebeurt.

Mijn lesmethode kenmerkt zich door een persoonlijke benadering. Samen gaan we bespreken wat je precies wilt leren. Ik pas onder andere bewegingsoefeningen toe tijdens mijn lessen, waardoor je stem vrij kan klinken. Ik leer je zingen met een goede techniek waardoor jouw eigen stemgeluid tot uiting komt.

Er wordt gewerkt aan aspecten zoals ademhaling, houding, klankvorming, articulatie, het ontwikkelen van muzikaliteit en creativiteit, tekstinterpretatie, tekstbeleving, expressie, repertoire opbouw en leren musiceren. De zangtechniek die ik aan je mee geef, kan ook heel goed worden gebruikt bij het zingen van lichtere songs uit het musical en muziektheater repertoire. Je kunt zelf meenemen wat je graag wilt zingen, of we gaan samen op zoek naar repertoire dat goed bij jouw stem past.

Persoonlijke reacties van leerlingen:
“Dank je wel Marjoke, voor je zeer vakkundige en professionele zanglessen!! Ik heb er van genoten! Ook al stop ik nu, de basis die ik van jou geleerd heb neem ik mee en is ook goed geweest voor mijn houding, ademhaling, durf en zelfvertrouwen. Ik wens je nog veel zangplezier!” Groetjes, Geerdine Groeneveld

“Hartelijk bedankt voor je lessen in het afgelopen seizoen. Ik heb er heel veel van opgestoken!” Jaap Rijkse

“Lieve Marjoke, hartelijk dank voor je zanglessen en de leuke samen zang. Ik ben ook heel blij dat je me met Frank Leever (pianist) in contact hebt gebracht. Ik houd je op de hoogte en vind het ook leuk om jou te blijven volgen. Dus laat me weten als je een concert geeft.” Veel liefs, Wilhelmien Fieggen


Enthousiast geworden? Bel of mail voor meer informatie of het afspreken van een proefles!
Marjoke Kager, 0611457734 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biografie

Marjoke Kager - Alt
Marjoke studeerde klassieke zang aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Zij heeft veel podiumervaring waardoor ze haar zangleerlingen goed kan enthousiasmeren en coachen. Ze volgde masterclasses bij Udo Reinemann. Momenteel wordt zij gecoacht door Jan Polak en pianist Gilbert den Broeder. Het repertoire van Marjoke reikt van barokmuziek tot het hedendaagse concert- en operarepertoire.

Barok
In het Barokrepertoire soleerde zij in diverse cantates en in het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach; in het Stabat Mater van G.B. Pergolesi en in verschillende werken van H. Purcell, zoals het Te Deum Laudamus in D, Funeral Music of Queen Mary en Lord, how long wilt Thou be angry. Ze heeft met verschillende organisten samen gewerkt en concerten gegeven zoals Gert Oost en Olof Vugs.

Klassiek
Betreffende het klassieke repertoire zong ze de altpartij in verschillende missen van W.A. Mozart, onder andere in de Grote Kerk van Naarden en de Sint Jansbasiliek in Laren. Tevens voerde zij met een solistisch trio Notturni uit van W.A. Mozart. In samenwerking met vrouwenkoor Medusa zong zij als soliste in Ständchen van F. Schubert alsmede in Foran Sydens Kloster van E. Grieg.

Oratorium
Zij soleerde in oratoria zoals Oratorio de Noël van Saint-Saëns, het Weihnachtsoratorium en Magnificat van J.S. Bach, Requiem van W.A. Mozart, Requiem van Franz von Suppé, Stabat Mater van A. Dvorak, A. Caldara en Magnificat van A. Vivaldi. Met het Mini Matthäusensemble voert zij reeds meerdere jaren de Matthäus Passion uit van J.S. Bach. In 2019 zong zij wederom een concerttour met dit gezelschap op diverse locaties.

Recensie Mini Matthäus J.S. Bach, wel de lusten niet de lasten.
“Tien professionele zangtalenten vormden het gelegenheidskoor voor de miniatuurversie van de Matthäus Passion van Bach, in een volle Bantsiliek te Bant ”… ” Ook klonk het bekende ‘Erbarme dich’ prachtig uit de keel van alt Marjoke Kager”.

Opera
Haar operarepertoire omvat onder andere rollen zoals Maddalena, Giovanna en Contessa di Ceprano in Rigoletto van G. Verdi met als regisseur Henk Poort. Zij vertolkte de rol van Mère Jeanne in Dialogues des Carmélites van F. Poulenc, de derde dame en derde knaap in Die Zauberflöte van W.A. Mozart, de rol van Principessa in de opera Suor Angelica van G. Puccini en Carmen in de gelijknamige opera van G. Bizet. Met Orkest SDG-Tienhoven vertolkte zij diverse opera aria’s o.l.v. Peter van Dinther.

Lied
Marjoke is een gepassioneerd vertolkster van het Lied. Zo voerde zij onder andere de Wesendonck-Lieder uit van R. Wagner en Frauenliebe- und Leben van R. Schumann. Zij vertolkte liederen van J. Andriessen met een harpiste in de Michaelskapel van de Domtoren in Utrecht.

Concerten met opera en Lied
Verder verzorgt zij concerten met liederen en opera/oratorium aria’s op heel diverse locaties. Zoals verzorgingstehuizen, Stadhuizen, tijdens Nieuwjaarsconcerten in Theater aan de Slinger in Houten en kerken.

Koren/ensembles
Marjoke zong de altpartij in diverse koorwerken zoals Ein Deutsches Requiem van J. Brahms, Othello van G. Verdi, Tosca van G. Puccini en Samson et Dalila van C. Saint-Saëns. Het Requiem van M. Duruflé, Matthäus Passion van H. Schütz, Funeral Ikos van J. Tavaner, Magna res est Amor van H. Andriessen en Litanies à la Vierge Noire van F. Poulenc.

Marjoke als zangdocente
Zij koestert naast het geven van concerten een passie voor het geven van zanglessen. Op jonge leeftijd hield Marjoke zich eveneens bezig met het musical en het muziektheatergenre, dus dat kan ook worden gezongen bij haar! Naast het Houtens Muziek Collectief is zij verbonden aan De Kom in Nieuwegein en Kunsteducatie Culemborg.

Lestijden en locaties

Vrijdag, tijd in overleg
Theater aan de Slinger
De Slinger 42
3995 DE Houten

Tarieven

Lesduur en tarieven
Tarieven zijn gebaseerd op 34 lessen per jaar:

  • Individuele les wekelijks 30 minuten € 960,00 per jaar
  • Individuele les wekelijks 45 minuten € 1410,00 per jaar
  • Duoles wekelijks 45 minuten € 895,00 per persoon per jaar
  • Individuele les tweewekelijks 30 minuten € 622,00 per jaar
  • Individuele les tweewekelijks 45 minuten € 840,00 per jaar
  • Duoles tweewekelijks 45 minuten € 550,00 per persoon per jaar

  • Proefles van 30 minuten: € 20,00

Staat uw lesvorm er niet bij? Neem dan even contact op met Marjoke (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Telefoon: 0611457734).
Wilt u later in het seizoen zanglessen gaan nemen? U kunt op elk willekeurig moment starten tijdens het seizoen, het lesgeld wordt aangepast aan het moment dat u instapt.
Mail of bel voor meer informatie of het plannen van een proefles!

BACK