Beeldmerk Houtens Muziek Collectief

koptekst

facebook

beeldmerk01

Het HMC biedt muzieklessen op maat

voor iedere wens, iedere doelgroep

en iedere beurs

Menu
Print

Computer en muziek / Simon H. Wienke

Telefoon:
030 - 6343010 of 06 53542153
E-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over computer en muziek

Was componeren vroeger een vak waarvoor je veel van muziektheorie moest weten, tegenwoordig speelt technologie een net zo belangrijke rol. Natuurlijk kun je werken door noten te schrijven in veelstemmige partituren. Tegenwoordig zul je meer werken met met computers en sequencers. Daarop gebruiken we verschillende programma’s en wordt er gewerkt met synthesizers(electronische klanken) en samples(geluiden van instrumenten). Zo heb je thuis hele bands, koren en zelfs symfonie orkesten tot je beschikking.

Over de lessen

In mijn lessen zul je leren om je muzikale ideeën uit te werken met computers en deze programma’s. Ook kun je kennismaken met programma's om muziek te noteren en om muziek te produceren en op te nemen. Graag werk ik daarbij met muziek die wordt toegepast in reclame, bij presentaties of in films. In toegepaste muziek dus. Het spreekt vanzelf dat je daarvoor kunt leren werken met verschillende muziekstijlen. Zo wordt het mogelijk om je eigen producties te maken of om die van anderen van jouw `finishing touch` te voorzien.

Biografie

In mijn lange en veelkleurige loopbaan heb ik gewerkt als muziekdocent, pianist, arrangeur, dirigent en als componist.
Tegenwoordig componeer ik voor muziek voor films, theatervoorstellingen en reclame. Ik heb mijn opleidingen gevolgd aan verschillende conservatoria in Zwolle, Utrecht en Hilversum. Ik heb als componist onlangs mijn studie met een `master of music`(Mmus) afgerond.
Deze opleiding, op het snijvlak van kunst en techniek is een opleiding op het snijvlak van kunst en technologie, heb ik gevolgd op het instituut voor Kunst, Media en techniek in Hilversum.

Lestijden en locaties

Ik geef individuele lessen en groepslessen van 30, 45 of 60 minuten
De lessen worden indien mogelijk gegeven in het theater aan de slinger.
Incidenteel zullen de lessen worden gegeven in mijn studio op de Appelgaarde 27 in Houten.

BACK